Slide

Komadi iz bekstejđa – Za crknt na Golem odru, 12.11.2021, ob 19.00

v Stari mestni elektrarni – Elektro Ljubljana

Komadi iz bekstejđa imajo potencial postati nova predstava kolektiva Za crknt! Pridite preverit na festival Goli oder!!!

Foto: Miha Fras

​Zamisel in igra: ekipa Za crknt
Eva Š. Maurer, Gergely Dozsa, Jošt Jesenovec, Petra Markovič, Simeon Huzun, Tina Janežič, Tomaž Lapajne Dekleva
Luč: Borut Cajnko
​Produkcija: Društvo za sodobno klovnsko umetnost
​Predstava poteka v slovenskem in še kakem jeziku.

Klovn je improvizacija.
Klovn ustvarja v zaodrju,
klovnovska predstava je vaja.
Klovn ni resna umetnost.

Klovni Za crknt bodo tokrat branili okope neresne umetnosti, svojih osebnosti in alter identitet v danih situacijah, ki bodo določene v trenutku samem.

Kako se znajde Politik kot panda v živalskem vrtu, Jolanda pri psihoterapevtu, producent Klausy na avdiciji za mjuzikl in Lingaling pri promociji kajenja marihuane. To je samo nekaj zabavnih predlogov, s katerimi bodo morda nastopajoči špekulirali v živo.

Gledalci_ke boste spremljali_le proces nastanka klovnovske točke, ko vsem znane klovnovske osebnosti zaživijo v kontekstu, ki jim ni pisan na kožo. Dobrodošli v impro klovnovski predstavi. Dobrodošli v klovnovskem zaodrju.

Skupina profesionalnih klovnov se je pred leti odločila ustvariti klovnski kabaret Za crknt, da bi lahko raziskovala in razvijala sodobnega klovna v vseh njegovih razsežnostih ter ga približala odraslemu občinstvu. Svojo dejavnost so kasneje formalizirali tudi v Društvu za sodobno klovnsko umetnost. Raje kot tradicionalnemu cirkusu podajajo roko življenju. Sodobni klovni s humorjem razbijajo četrto steno in s svojo igro vstopajo med ljudi. S svojim naivnim in neposrednim lotevanjem vsakdanjih aktualnih tem nagovarjajo gledalca, ki je slekel svojo službeno obleko in se spomnil, da je človek. 

Kontakt: tina.janezic1@guest.arnes.si

Leave a Reply

Scroll Up