Slide

Za crknt, 2. 10. 2021 ob 20h

foto: Ana Kregar

Polni ustvarjalnega zagona vam predstavljamo prenovljen in osvežen klovnski kabaret: Za crknt: na ploh in sploh

v soboto, 2. 10. 2021, ob 20.00 v Ljudskem domu Šentvid, Prušnikova 99, Ljubljana.

Vstopnine ni!

Sodobni klovni s svojim naivnim in neposrednim naskokom vsakdanjih aktualnih tem razbijejo četrto steno in v svojo igro vključijo gledalčev odziv.
Njihovi klovnovski liki izbirajo njih, so entitete z neodvisno voljo, svoj rdeč nos pa nosijo v glavnem le še kot figo v žepu

Za crknt je predstava skupine sodobnih klovnov, ki že leta s svojo vznesenostjo in ranljivostjo ustvarja ekscentrike-nastopače, ki v polnem zagonu razkrivajo primarno človeško neumnost:

LingaLing nostalgično in velikodušno kriči na vas v svoji uri glasbe, Srečko prinese za vaša ušesa blagodejno klasiko začinjeno s privzdignjnim pogledom, Suzana s svojimi najboljšimi učenci stratno predstavi ljubiteljski teater absurda, Aleksander se še vedno vadi kot perspektiven striptizer s preciznim talentom zlaganja oblek, Tine še vedno nadebudno študira za pripravnika. Predstavo brez ročne zavore usmerja seksi prometnik Luka.

Od gledalcev pričakujemo streniran duh, trebušne mišice in pletilke.

Skupina profesionalnih klovnov igralcev se je pred leti odločila ustvariti klovnovsko spletko Za crknt, da bi lahko raziskovala in razvijala sodobnega klovna v vseh njegovih razsežnostih ter ga približala odraslemu občinstvu. Svojo dejavnost so kasneje formalizirali tudi v Društvu za sodobno klovnsko umetnost.

Za crknt smo tokrat Maja Dekleva Lapajne, Petra Markovič, Tina Janežič, Dózsa Gergely, Tomaž Lapajne Dekleva, David Dolamič, Jošt Jesenovec, Andrej Zupanc, Luka Piletič in Simeon Huzun.

Predstava ni za otroke!!!

kontakt: cisto@zacrknt.si, 041 488 299 (Tina Janežič), zacrknt.si

Leave a Reply

Scroll Up