Slide

Idioti na Rdečih revirjih, 26.5.2023, ob 21.00, Kompreshaus, Hrastnik

Kabaret za odrasle.

Alter Idioti se (z)najdejo tudi v Rdečih revirjih.

Moj alter idiot je osebnost, ki živi v meni, z mano, ki je v kontaktu z menoj, mi ne pusti dihati in sodeluje v vsaki moji umetniški kreaciji.

Meni navkljub je vedno tu. Je nekompetitivna in nekredibilna umetniška zvrst, ki so jo zaskvotali nekompetentni alter idioti.

Tokrat boste spoznali alter idiote kot so: Edina Živa Diva – neumorni raziskovalko prepotentnosti, Beti – čisto prava fejk tajnica, Politik – analitik slovenskih tradicionalnih zarot, Tereza – prodajalka domačih jajc, Animal – pač žvau, Marina – kapitanka, ki nas popelje čez nostalgijo in meglo.

Skupina profesionalnih klovnov se je pred leti odločila ustvariti klovnski kabaret Za crknt, da bi lahko raziskovala in razvijala sodobnega klovna v vseh njegovih razsežnostih ter ga približala odraslemu občinstvu. Svojo dejavnost so kasneje formalizirali tudi v Društvu za sodobno klovnsko umetnost. Raje kot tradicionalnemu cirkusu podajajo roko življenju. Sodobni klovni s humorjem razbijajo četrto steno in s svojo igro vstopajo med ljudi. S svojim naivnim in neposrednim lotevanjem vsakdanjih aktualnih tem nagovarjajo gledalca, ki je slekel svojo službeno obleko in se spomnil, da je človek.


Zamisel in igra: ekipa Za crknt – Gergely Dózsa, Simeon Huzun, Tina Janežič, Petra Markovič, Maja Dekleva Lapajne, Andrej Zupanc, Tomaž Lapajne Dekleva
Produkcija: Društvo za sodobno klovnsko umetnost
Predstava poteka v slovenskem in angleškem jeziku.
Foto Peter Žiberna
Kontakt: ZS, principlay@upri.se, 040 226 981, http://zacrknt.si
Predstava ni primerna za otroke.

Leave a Reply

Scroll Up