Slide

Naši ljubi alter idioti, nova različica kabareta Za crknt, v dvorani Pionirskega doma na Miklošičevi 28, 17.12.2022, ob 20.00

Tokratni Za crknt ponuja preplet krajših intervencij in daljših improvizacij na temo: moj alter idiot. Moj alter idiot je osebnost, ki živi v meni, z mano, ki je v kontaktu z menoj, mi ne pusti dihati in sodeluje v vsaki moji umetniški kreaciji.

Foto Peter Žiberna

“Malgré moi” ali meni navkljub je vedno tu. Je nekompetitivna in nekredibilna umetniška zvrst, ki so jo zaskvotali nekompetentni alter idioti.

Tokrat boste spoznali fejk direktorico, dezorientiranega drega, mehanika Ferrarijev, nadizobraženo prodajalko domačih jajc in kapitanko nematerialnih oceanov, kar seveda diši po resničnostnem šovu.

Skupina profesionalnih klovnov se je pred leti odločila ustvariti klovnski kabaret Za crknt, da bi lahko raziskovala in razvijala sodobnega klovna v vseh njegovih razsežnostih ter ga približala odraslemu občinstvu. Svojo dejavnost so kasneje formalizirali tudi v Društvu za sodobno klovnsko umetnost. Raje kot tradicionalnemu cirkusu podajajo roko življenju. Sodobni klovni s humorjem razbijajo četrto steno in s svojo igro vstopajo med ljudi. S svojim naivnim in neposrednim lotevanjem vsakdanjih aktualnih tem nagovarjajo gledalca, ki je slekel svojo službeno obleko in se spomnil, da je človek.

Zamisel in igra: ekipa Za crknt
Mehanik Ferrarijev – Gergely Dózsa, Edina Živa Diva- Simeon Huzun, Beti – Tina Janežič, Tereza – Petra Markovič, Kapitanka Marina – Maja Dekleva Lapajne
Produkcija: Društvo za sodobno klovnsko umetnost
Predstava poteka v slovenskem in angleškem jeziku.

Kontakt: principlay@upri.se, 040 226 981, zacrknt.si

Predstava ni primerna za otroke.

Leave a Reply

Scroll Up