Slide

Naši ljubi alter idioti. Za crknt na Golem odru, 26.10.2022, ob 21.00, Stara mestna elektrarna, Ljubljana


Tokratni Za crknt Golemu odru ponuja preplet krajših intervencij in daljših improvizacij na temo: moj alter idiot. Moj alter idiot je osebnost, ki živi v meni, z mano, ki je v kontaktu z menoj, mi ne pusti dihati in sodeluje v vsaki moji umetniški kreaciji. “Malgre moi” ali meni navkljub je vedno tu. Je nekompetitivna in nekredibilna umetniška zvrst, ki je skvotana z nekompetentnimi alter idioti. Tokrat boste spoznali fejk direktorico, dezorientiranega drega, mehanika Ferrarijev, nadizobraženo prodajalko domačih jajc in nesposobnega politika, kar seveda diši po resničnostnem šovu.

Skupina profesionalnih klovnov se je pred leti odločila ustvariti klovnski kabaret Za crknt, da bi lahko raziskovala in razvijala sodobnega klovna v vseh njegovih razsežnostih ter ga približala odraslemu občinstvu. Svojo dejavnost so kasneje formalizirali tudi v Društvu za sodobno klovnsko umetnost. Raje kot tradicionalnemu cirkusu podajajo roko življenju. Sodobni klovni s humorjem razbijajo četrto steno in s svojo igro vstopajo med ljudi. S svojim naivnim in neposrednim lotevanjem vsakdanjih aktualnih tem nagovarjajo gledalca, ki je slekel svojo službeno obleko in se spomnil, da je človek. 

Zamisel in igra: ekipa Za crknt
Mehanik Ferrarijev – Gergely Dózsa, Edina Živa Diva – Simeon Huzun, Beti – Tina Janežič, Evroposlanec – Tomaž Lapajne Dekleva, Tereza – Petra Markovič
Luč: Borut Cajnko
Produkcija: Društvo za sodobno klovnsko umetnost
Predstava poteka v slovenskem in angleškem jeziku.

Leave a Reply

Scroll Up