Slide

Zadeva: Pritožba zaradi ribe

Spoštovani,

pred 1 mesecem sem pri vas online naročila ribo, ki zapoje “Somewhere over the rainbow”, vsakič, ko kdo v bližini reče besedo “p…a”.

To ribo sem kupila, ker sem računala na pomoč, saj sta moja dva sinova ravnokar prišla v srednjo puberteto in zato ne znata več povedati stavka, ki se ne bi začel s “p…a,…” in končal s “… p…a.”

Včasih izrečeta “p…a” tudi vmes, znotraj samega stavka, čeprav za to ni nobene potrebe. “P…a” služi tudi samostojno kot pritožba, izraz sreče, presenečenja, naglice ali slabe internetne povezave (na žalost je to pogosto).

Moram priznati, da sva z možem že precej vznemirjena in utrujena od vseh teh “p..d”. Besedo “p…a” slišiva večkrat pri zajtrku, kosilu in tudi večerji. Včasih se tudi dereta “P…aaaa” na ves glas. Najbolj priljubljen odgovor na moje opozorilo, da je beseda “p…a” v naši hiši prepovedana je:: “P…aaaaaa, kva mi delaš, p…a!!!”.

Kot vidite, je stvar s “p…o” pri nas zelo resna in zato sem se tudi odločila kupiti vašo pojočo ribo. Ker bi po moji oceni v hiši prišlo prav nekaj sentimentalnih not, ki niso v stilu heavy metala in ki bi ublažila živce vseh družinskih članov. Ta dotična riba je bila za naju prvi velik korak v spremembo in je pomenila obet boljših časov ali vsaj premostitveno terapevtsko ublažitev.

Naj skrajšam: Riba ne deluje, kot je opisano na vaši internetni strani. Internetno stran sem preverila pri overoviteljih in s telefonsko aplikacijo “Fake shopping”, ki ji zaupam. Preučila sem vaš certifikat in garancijo, a vendarle nisem pričakovala takega razočaranja nad svojim nakupom.

Naj pojasnim: Riba ne poje pesmi “Somewhere over the rainbow”, ki jo imava z možem tako rada, ampak kompozicijo “I can’t get no satisfaction”, ki je precej grozljiv posnetek skupine Tribute to Rolling Stones. Z možem sva vedno kupovala originalno glasbo, ker verjameva, da je treba umetnikom plačati za njihovo avtorsko delo in sva nad posnetkom zgrožena. Poleg tega pa sva fana skupine The Beatles in ne The Rolling Stones.

Nenazadnje pa naju je do roba pripeljalo dejstvo, da riba ne samo, da se ne oglaša na besedo “p…a” (izd) kot sva mislila, temveč na besedo “p…a” (ičk), kar smo ugotovili, ko je bila na obisku babica, ki edina v družini občasno uporablja to besedo. Babica je bila nad reakcijo ribe pretresena in je že nekaj časa ni na obisk.

Zatorej vas naprošam, da mi odgovorite na vprašanje: Nikjer v garancijskem listu ne piše, da lahko ribo zamenjam, če zapoje na besedo “p…a” (ičk) in ne na besedo “p…a” (izd). Ne piše tudi, da bi se dalo ribo zamenjati, če zapoje “I can get no satisfaction” namesto “Somewhere over the rainbow”. Piše samo, da jo lahko zamenjamo, če ne poje. Ali to drži?

Če to drži, bi vas res zelo lepo prosila, da nama z možem ponudite kako kompenzacijo za ponesrečen nakup, saj sem ribo kupila z zadnjimi prihranki honorarja za catering, ki ga opravljam v teh kovid časih le občasno in le na skrivaj.

Lahko se zmenimo tudi za catering kompenzacijo, če boste načrtovali kake ilegalne zabave. Sem zanesljiva in molčeča,

Majda Kozle Potrč

Leave a Reply

Scroll Up