Slide

Pa kako jim rata?

Takole gre štorija.

Za crknt kabare je predstava skupine profesionalnih klovnov igralcev, ki v svojih točkah razkrivajo človeško ranljivost, raztresenost in vznesenost. Gledalcem in nastopajočim radodarno ponujajo oddih od vsakdanjih stresnih banalnosti, tako da jim te vsakdanje banalnosti prostovoljno odvzamejo in jih na odru, humorju v čast, razkrinkajo, obrnejo na glavo in potunkajo v lužo ironičnega paradoksa.  

Foto Nada Žgank

Sodobni klovni igralci raje kot tradicionalnemu cirkusu podajajo roko življenju. S humorjem razbijajo četrto steno in s svojo igro vstopajo med ljudi. S svojim naivnim cinizmom do vsakdanje aktualnih tem nagovarjajo gledalca, ki je slekel svojo službeno obleko in se spomnil, da je človek.

Sodobni klovnovski kabare “Za crknt” preoblikujejo klovni v prostor nagajivih iger, premični Freudov kavč s kraguljčki, peskovnik za odrasle. V tem peskovniku za raziskovanje in odkrivanje samih sebe, prikažejo paleto karakterjev in njihovih skritih lastnosti. Čudo(viti) posebneži se vam bodo na vsak način hoteli predstaviti kot popolnoma normalni ljudje. In verjemite jim, saj so normalni v svojih posebnostih. Če ne boste prepoznali v njih samih sebe, boste zagledali vsaj svojega soseda, če že ne bližnjega sorodnika.

Prepustite se, da vas zavedejo v svet, ki ga tako dobro poznate. Ne bo manjkalo učiteljic, ki “vejo” kako z otroci, moških, ki “vedo” kako z ženskami in žensk, ki “vedo” kako same s seboj. Strast, ljubezen in samopozaba. Za crknt!

Scroll Up