Slide

Klovnska delavnica | 20.6. do 23.6.2024 | Jambor, Ljubljana

Intenzivna klovnska delavnica gledališkega klovna pod mentorstvom Tine Janežič in gostov iz skupine Za crknt.

Price /cena: 100-150eur.
Spot your place/Prijave: tina.janezic1@guest.arnes.si

20.6. 17.00-20.00
21.6. 17.00-20.00
22.6. 9.30-15.00
23.6. 9.30-15.00

Place/Prostor: Jambor, Cerkova 26, Ljubljana

Klovn vznika na polju, kjer se srečujejo gledališka, cirkuška, kabaretska in otroška igra. Na delavnici bomo razvijali klovnske igre, improvizacijo in spomin na otroško igro. Klovn se bo formiral preko fizičnih danosti telesa, manierizmov, gest, ki vznikajo ob različnih čustvenih stanjih udeležencev, saj vsakdo nosi v sebi samosvoj odtis življenja, ki ga je (tako psihološko kot fizično) izoblikovalo. Delavnica se bo usmerjala v našo somatiko- posebnosti v drži, govoru, načinu hoje in – seveda! – v način igranja, ki nudi užitek, ter tako definiral, kje se klovn nahaja. Ko bo določen klovnski fenotip, bo klovn postavljen v različne situacije in prejel različne naloge.

Ob zaključku delavnice se bodo klovni s specifičnimi nalogami predstavili občinstvu.

We are gonna developing clown’s play, impro and memory of children’s game. With discovering everyone’s somatics -gest, way of walk, posture,… we will find our own clown forms and zhrough tasks and situations our genuine play. The workshop will led to short presentation of all the clowns.

CV

Tina Janežič je pedagoginja po metodi Jacquesa Lecoqa; izobraževala se je na bruseljski šoli Lassaad, dodatno pa se je pedagoško usposabljala v na mednarodni šoli Helikos. Kot klovnesa deluje pri mednarodni organizaciji Rdeči noski (Red Noses International), kjer tudi poučuje profesionalne na mojstrskih tečajih in delavnicah. Je profesorica igre na Akademiji za ples (Alma Mater Europaea). Gostovala je na večjih klovnskih festivalih, kot so npr. torinski Paggliace festival, zagrebški Clown festival, festival Salamanca, portugalska Bolina, Ole na Dunaju, brnska konvencija žongliranja, na srečanju profesionalnih klovnov v Berlinu in Haalle/Saalle, Klovnbuf idr. V Ljubljani že vrsto let vodi klovnski kabaret Za crknt in je predsednica Društva za sodobno klovnsko umetnost.

Delavnici se bosta delno pridružila Simeon Huzun iz skupine Za Crknt, ter Sara Corsini, priznana klovnska učiteljica iz Padove.

Tina’s bio:

CV

Delavnica se izvaja v sklopu Klovnbuf festivala. / The workshop is part of a Klovbuf festival.

Scroll Up