Slide

Afterparti | 8.3.2024, 21.00h | Galerija Škuc

Dan žena. Čudovit dan za spoznat Cat Woman in Edino Živo Divo ali ju ponovno srečat, če ju že poznate, ter skupaj z njima odkrivat nov gledališki žanr: sodobno resničnost.

Foto: Simeon Huzun

»Mis mis mis mis mis« v izvedbi Cat Woman in »Dejmo še mal premislt« v izvedbi Edine Žive Dive nas popeljeta na raziskovalno pot čudes sveta, kot je recimo Dan žena. 

Foto: Lea Remic Valenti

Afterparti je predstava, ki se zgodi po predstavi. Vmesni prostor in čas, ko gledališka persona še živi, predstava pa se je že zdavnja končala. Persona ostaja kot spomin, stalnica, premica, ki jo je nemogoče oddvojit od realnosti, saj je vtkana v in skozi celo življenje.

Edina Živa Diva se ne dela več, da je resničnost prostor brez gledalcev in nastopanja. Z njim se odloči opraviti na perfromativni način – z gledališkim samomorom, katerega naslov je “Dajmo še mal premislt”.

Drugi del Afterpartija tako zaide v še bolj oddaljeno in dvoumno formo, kjer ne vemo več ali je lik realna oseba, ki je zašla v gledališče ali gledališka oseba, ki se je znašla v resničnosti. Z značilnim medmetom “Mis mis mis mis mis” išče svojo iluzijo, ali pa le približa gledalcem svojo resničnost. Vsak od nas jo pozna – mačjo žensko in svojega naselja.

Afterparti je naslov novega niza predstav Za crknt. 

Zasedba: Edina Živa Diva in Cat Woman. Ena dela, druga gleda. In obratno.
Produkcija: Društvo za sodobno klovnsko umetnost

Med obema postavitvama bo pijačopregrizni premor.

Vstopnine ni. Prostovoljni prispevki dobrodošli.

Scroll Up