Slide

Kje se skriva vic?

Novica (rubrika Razvedrilo), Ljubljana, 30. februar 2022

Mnogi so ogorčeni, saj ne najdejo vica, ki se je skril v besedilo novice. Minister za kulturo, ki je pristojen tudi za področje informiranja, miri, da je se pod nadzorom, le natančneje je treba brati. Izjavo je dal tudi minister za obrambo.

V novici se je, po besedah ministra za kulturo, skril vic, ki pa ga mnogi ne najdejo. Težava je, po besedah ministra, v tem, da mnogi članka ne preberejo do konca. Če namreč prebereš le naslov in podnaslov ali pa članek le preletiš, potem se hitro zgodi, da ne spoznaš bistva članka.

Iz društva ogorčenih bralcev so sporočili, da kljub branju novice s strani več članov niso našli vica in da gre za zaroto proti bralcem ter da članek namiguje na to, da je v vsaki novici skrit vic, a minister je na tiskovni konferenci, ki je bila sklicana prav zaradi tega članka in vznemirjenja, ki ga je povzročil, zatrdil, da ne gre za zaroto in da je dejansko na koncu članka vic. Poudaril je, da je potrebno biti potrpežljiv in članek prebrati do konca. Po njegovem mnenju članek ni predolg, da ga ne bi mogli prebrati vse do zadnje povedi. Pogosto je ravno zadnja poved ključna in ponudi tisto, kar bralec pričakuje – v tem konkretnem primeru: vic. Izjavo je dal tudi minister za obrambo – v njej je sporočil, da je njegova dolžnost, da obrani ministra za kulturo in njegove navedbe.

Služba Ministrstva za obrambo za informiranje javnosti je pregledala novico in zatrdila, da v njej je vic in da ne gre za kakršnokoli zavajanje javnosti, da pa je res potrebno novico prebrati do konca. Minister za obrambo je še izrazil mnenje, da je vic dejansko smešen in da se je ob njem glasno nasmejal. Katera riba bi, pa ne more?

Skuša.

“Mackerel” by BockoPix is licensed under CC BY-NC-SA 2.0

Scroll Up